• Térd artrozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr /NŐ/

        Először kb 20 éve történt, hogy nem tudtam a hegyről lejönni. Kopást állapítottak meg a jobb térdemben és valami kis kinövéseket. Fél éves -már nem emlékszem milyen- kezelések után teljesen rendbe jöttem.

        Két éve, három napon belül járóképtelen lettem a fájdalomtól. A térdem megduzzadt nem hajlott és nem tudtam ráállni.

        Kenőcsös dunsztkötést, fizikoterápiát és Condorsulf, Dona tablettáket szedtem egy fél évig, valamint tornára jártam, alig történt változás. Bot segítséggel jártam.

        Cortaflex HA 400-as tablettát hozattak valahonnan (ma már lehet vásárolni) és mindent elhagyva csak azt szedtem. Egy hónap után kezdtem javulni. Azóta kirándulok is időnként. A tablettát 200mg-s kivitelben azóta állandóan szedem.

        Olvastam a cikkükben, hogy a condroitin és glukozamin /amit a tabletta tartalmaz/ hosszú szedés után mivel járhat.

        Cardilopin 5mg-s tablettát szedek vérnyomásra, 74 éves vagyok, egyéb betegségem nincs.

        Az orvosaim nem ismerik a Cortaflexet.

        Kérem a véleményét

        Tisztelettel

        Gabi mami

        WEBBeteg szakértő válasza a térd, arthrosis témában

        Az ilyen tipusú tablettáknál azt szoktuk javasolni, hogy 3 hónapos folyamatos szedést követően 1 hónap szünetet érdemes, egyes szereknél kell tartani. Ezt javaslom Önnek is. Három havonta tartson 1 hónap szünetet és évente keressen fel egy ortopédiai szakrendelést kontrollvizsgálat céljából!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-03 12:32:58; Megválaszolva: 2010. március 03., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: