porckopás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 évvel ezelőtt a bal térdem elezdett fájni, alig bírtam meni csak nagyon lassan, orthopediara mentem és a röntgen után az orvos azt mondta, hogy a térdem szét van kopva. Több orvosnál is voltam, mivel fájdalmakat nem igazan tapasztaltam azt javasolták, hogy szedjek porcerősítőt és ne menjek gyalog túl sokat. Beszereztem zöldkagyló kapszulát és mbt cipőt és pár hónap múlva ismét jól érzetem magam és jól tudtam járni. Azóta a cipőt már nem tudom hordani, mert ha felveszem újra fájni kezd a térdem. A porcerősítőt szedem. Több orvosnál is voltam aki azt mondta, hogy kíméljem és szedjek porcerősítőt, mást azonban nem. Az lenne ak érdésem, hogy mekkora a valószíinűsége annak, hogy a porcképződés újra beindult? Az is hallottam már, hogy az úszás, a mell úszás nem tesz jót a térdizületi porckopás esetén. Ez mennyire igaz? Továbbá a táplálkozás hogyan tudja befolyásolni a porckopást? Pl. hallottam már történeteket arról hogy a cola fogyasztása a csontoknak és porcoknak nem tesz jót, valamint a dohányzás sem. Ez mennyire igaz? Választá előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

A porcképződés, megerősödése egy bizonyos staádiumig hatékony. Mellúszás nem jó, gyors és vagy hátúszás javasolt. A cola és dohányzás igaz nem tesz jót a csontoknak, porcoknak.

Dr. Moravcsik Bence, ortopédus-traumatológus
Kérdés: 2010. március 17., 00:26; Megválaszolva: 2010. március 17., 00:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?