• Milyen megoldással lehet az elváltozást és a fájdalmat "megszüntetni"?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        combnyakon 5mm-es cisztaképlet látszik, kisebb elváltozás a farokvégi nyúlványon is látható.

        WEBBeteg szakértő válasza a csontciszta témában

        Pontos választ vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nehéz adni. Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol nagy valószinüséggel megtalálják a megoldást a bajára. Addig is, míg kap időpontot kímélje a csípőjét, szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt, melyet háziorvosával kiírathat. Valószinüleg műtétet fognak ajánlani, mert a cisztánál könnyen eltörhet a combnyak. Feltehetően egy "megelőző" combnyakcsavarozást fognak végezni, illetve mintát vesznek a cisztából szövettani vizsgálatra és esetlegesen a helyét szivacsos csontállománnyal töltik ki, melyet a csípőlapátból vesznek.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 11:06:30; Megválaszolva: 2010. március 01., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: