• szegycsontnál fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktorúr.

        Ma voltam emlő ultrahangon, mert azt hittem valami baj van a mellemmel mert a szegycsontnál és jobb oldalon az emlő oldalában fájdalmat éreztem és egy kis dudort ami nyomásra fájt. A doktornő azt mondta nem daganat, nem kell műteni, annyi az egész, hogy ahol a bordám és a szegycsontom összeér ott van egy kis folyadék. Gyulladást említett, amivel nem tud mit kezdeni. A kérdésem ez valami komoly betegség? Mitől alakul ki e? Napi nyolc órát görnyedek a székbe, sajnos a munkám miatt. Tudok ezzel valamit csinálni? Az ultrahangon tényleg jól látszik hogy ez nem daganat? Elnézést a sok kérdésért, de nagyon meg vagyok ijedve. Köszönöm válaszát.

        Üdvözlettel? Barbara

        WEBBeteg szakértő válasza a mellfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az UH-al igen nagy valószínűséggel el lehet különíteni, hogy egy elváltozás jóindulatú, vagy rosszindulatú. De azt is mindenképpen lehet látni, hogy ez egy szövetburjánzás, cysta, vagy gyulladásra jellemző folyadékgyülem, vagy egyéb eltérés. Nem túl gyakori, de előforsul, hogy a bordák és a szegycsont ízesülésénél gyulladás jelentkezik, mely duzzanattal is jár. Mindenképpen meg kell próbálni helyileg gyulladáscsökkentő kenőccsel bekenni, ha nem múlik, akkor pedig helyileg adott gyulladáscsökkentő injekció lehet hatékony. A háttérben pedig leggyakrabban valamilyen lezajlott fertőzés áll,  így ún, reaktív arthritisnek felel meg. 


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-26 20:13:17; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: