• Nyak- és fejfájás: mi okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        1 hete síelés közben elestem, és bevertem a fejem bal oldalát. Akkor hányingert, és fejfájást éreztem, valamint fájt a fülem, amire ráestem. Nemsokkal később a nyakam jobb oldala fájni kezdett.

        2 nappal később elmentem orvoshoz, aki nyaki röntgen után megállapította, hogy a nyakcsigolyák kiegyenesedtek. Írtak nyakmerevítőt, és Rantudil Forte kapszulát.

        Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek azért, hogy meggyorsítsam a gógyulást. Gondoltam, hogy elmegyek gyógymasszőrhöz is. Ez segítene-e, vagy inkább csak ártana. 

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        A nyakcsigilya kiegyenesedés az nem az eséstől van, gondolom ezt mondta az orvos. Az egyfajta tarási rendellenesség. Az eséstől megrándult a nyaka, de a tarási rendellenesség miatt tovább tarthat a gyógyulás. A nyakmerevítőt viselje 10-12 napig, szedje a gyógyszert. A masszőr most inkább ártana, mint használna. Ha két hét után is panaszos, akkor keresse fel a kezekőorvosát ismételten. Ha a panaszai végleg elmúlnak, akkor megmaszíroztathatja a nyakizmait.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 10:50:14; Megválaszolva: 2010. március 01., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általában háton fekvés kozben a legintenzívebb akár napközben is, mintha tulfeszulne a...