• uh lelet ertekeles

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        t.doktorur/no, kerem tisztelettel ay ultrahang leletem ertekeleset.uh lelet a jobb supraspinatus in egyenetlen konturu, kp.harmadabanmegkeskenyedett, mellette csoportosan elhelyeszkedo meszesedesek vannak.az infraspinatus megtartott inhomogen.biceps hosszu ina normal helyzetu, nyomaserzekeny.a subscapularis is egyenetlen konturu, keskeny meszes.elore is koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a Ultrahang lelet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az UH egyenként végigtekinti a vállövet alkotó izmokat, azok épségét nézi, illetve a vállízületet alkotó porcról szokott még nyilatkozni, m valmaint esetleges folyadékgyülem meglétéről. Ezeket az izmokat egyenként nem fordítanám le, mert nem az a lényeg, hogy mi a magyar megfelelőjük, hanem az, hogy pontosan milyen mozgásokban vesznek részt. A lényeg az, hogy elszakadva egyik sincsen, azonban kissé feltöredezett, "elhasználódott" a rostozat, illetve meszesedés is több helyen megfigyelhető.

        Ezek a fenti eltérések okozhatnak mozgásbeszűkülést a vállban, mely gyulladáscsökkentő, majd gyógytorna mellett oldható.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-26 20:20:19; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: