• csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        52 éves nő vagyok, novemberben diagnosztizáltak nálam csontritkulást, -3, 2-es a T-score-m. December elején a reumatológián Bonviva inj.-t kaptam vénásan, amit 3 havonta kell ismételni. Most lenne aktuális a következő injectio, de az első után néhány nappal elviselhetetlen ízületi fájdalmaim voltam, majd néhány hét ( kb.2-3 hét) múlva szivárványhártya gyulladás jelentkezett a szememen. A szemészeten azt mondták, hogy az injectio szövődménye lehet. A következő injectio előtt állok és félek, hogy további problémák jelentkeznének a második után. Mit tegyek? Folytassam-e ezt a kezelést vagy esetleg valami más után nézzek, a reumatológus szakorvos az injectiot tartja indokoltnak, tekintve a csontritkulásom súlyosságát és társbetegségeimet.          

        Köszönettel, Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én sem tapasztaltam ilyen mellékhatást a kezelt betegek körében, illetve a Bonviva alkalmazási előiratában sem szerepel ilyen, vagy ehhez hasonló mellékhatás. Így tehát azt gondolom, hogy nincsen oka arra, hogy leáálítsák a Bonviva kezelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 20:49:25; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: