• Nyaki geric, MR eredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérem, legyen szíves kiértékelni a következő eredményt a részemre! -A gerinc íve diszharmónikus, C.IV-V. magasságában mérs. fokú localis kyphossis jött létre. A csigolya testek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak, helyenként osteophytosissal. A discusok jelintezitása a T2 súlyoott szekvencián kissé csökkent. C.IV., C.V. és CVI. korong medialis protrusio látható, melyek a peremszéli megnyúlásokkal együtt a gerinc csatornát kissé szűkítik. Vélemény: Spondylosis, polydiscopathia. Protrusio disci C.IV, V., VI BNO: M5000, WHO 34924 Kérem, ha lehet ezek tudatában néhány szóban szíveskedjen válaszolni nekem! Köszönettel és tisztelettel: Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező!

        Az MR vizsgálat annyit mutata, hogy két nyaki csigonya közötti porckorongon kisfokú előboltosulás van, mely a gerinccsatornát kisfokban szűkíti, de a gerincvelőt illetve az abból kilépő ideggyököket nem nyomja. Gerincsérv nincs rajta. Emellett a csigolyák közötti kisizületek "kopása, meszesedése" ábrázolódott.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-27 10:25:40; Megválaszolva: 2010. február 27., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: