• Csonttörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Édesanyám 70 éves. A múlt nyáron két helyen eltört a karja. Megműtötték, így a felkarja simán gyógyult, az alkari törésnél viszont felhasználtak orvosi fémet. Most ki kellene venni, de egyik orvos azt javasolja, hogy maradjon bent, a másik ragaszkodik az eltávolításhoz. Édesanyám jelentős túlsúllyal bír, de meglehetősen mozgékony, egyáltalán nincs csontritkulása, viszont a tavasz közeledtével egyre többet dolgozik a kertben.

        Abban kérem segítségét, hogy mi alapján döntsük el, mi lenne édesanyám számára az előnyösebb: eltávolítás, vagy benntartás.

        Köszönettel

        Pásztorné T.Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a csonttörés témában

        Az életkorát is figyelembe véve én úgy gondolom, hogyha a bentlévő fém panaszt nem okoz, nem kell kitenni az édesanyját egy műtét kockázatának, de azt tudni kell, hogy ha egy az egész szervezetet érintő gyulladás lépne fel, akkor a fém gócként szerepelhet. Ha későbbiekben panaszt okozna a fém akkor is el lehet majd távolíttatni. Én azt javaslom maradjon benne. Saját édesanyámnak sem venném ki, ha nem okozna panaszt!


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-24 09:03:47; Megválaszolva: 2010. február 24., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.