• Lábfájás (térdfájás)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/Úr! Páromnak már majdnem 1 hónapja, hogy fájlalja a térdét. Volt vele orvosnál, hogy kivizsgálják. De sok mindent nem tudot hozzá szólni az orvos, hogy mi lehet. Ha sokat sétál, vagy vezet, vagy épp álló munkát végez (fizikait), akkor is fáj a térde. Csak pihenés, s a vizszintes helyzet javít a fájdalmon. Kérdeztem, hogy hol fáj a térde. A térde oldalán (ahol a csont van). Valyon miért fáj a csont része? Röngent is készítetett. S minden rendben talált az orvosa. Felírt neki egy krémet (Voltaren-t). Azt mondta a párom, hogy nem használ neki. Hiába kenegeti. (Persze 1x vagy épp 2x.) Mondtam neki hogy 1nap 2-3-4x kenje be, minden nap. De van mikor ki hagy egy napot. Vagy nagy ritkán keni be 2x a térdét. A következő vizsgáltot március 17.-ére kapta. - Én viszont kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a probléma. Esetleg magas vérnyomás bele játszik? A magas vérnyomásra szed gyógyszert már vagy fél éve. (Lehet kevés az információ, amit le írtam.:-/ ) Köszönöm a választ: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Térdfájdalmát sok minden okozhatja. Rossz mozdulattól kezdve a porcsérülésen át a gyulladásig, porckopásig bármi előfordulhat. Azt javaslom valamilyen porcerősítőt és nem szteroid gyulladáscsökkentőt kellene szedni és visszamenni a szakrendelésre. Lehet, hogy egy kisebb műtétre (Izületi tükrözés) is szükség lesz a panasz megoldásához.


        Kérdés: 2010-02-23 11:07:50; Megválaszolva: 2010. február 23., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: