• hova forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/hölgy!

        Kislányom 15 éves kb.4 éve egyik reggel felkelt és összecsuklot a térde.miután töbször elöfordult ez után orvoshoz fordultunk.1 év küzdelem után megmütötték a térdét, porc kinövés miatt.most a másik térdével ugyan ezek a problémák, de most az ultrahang kimutatot porcleválásokat.most nem mütik csak gyogyszeres kezelést ajánlottak.Ugyanakkor kb 3-4 honapja a gerince is elkezdet nagyon fájni. Most már ott tartunk hogy a mindennapi teendök is megeröltetö számára.Idönként ugy érzi hogy minden csontja feszül huzodik.Tanácstalan vagyok hova fordulhatnék, hogy kitaláljuk mi a probléma ami lassan 5 éve megkeseriti az életünket.Várom mielöbbi válaszukat segitségüket.Elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen részletes kivizsgálás szükséges, erről nem tesz említést a levelében, hogy történt-e. Fontos, hogy keressenek fel egy reumatológiai rendelést, vagy ha olyan izomgyengeség, érzéskiesés van, akkor mindenképpen ideggyógyászati rendelést is, ahol a megfelelő vizsgálatokat (labor, ha szükséges gerinc MRI) megcsinálják.

        Így látatlanba azért nem tudok más tanácsot adni, mert meg kell vizsgálani a beteget, és az észlelt eltérések alapján lehet továbblépni bizonyos irányba, és kell elrendelni további vizsgálatokat. De ne elégedjenek meg az eddigiekkel, menjenek tovább!


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010-02-22 11:25:42; Megválaszolva: 2010. február 22., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: