• Ellenanyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Gerincműtétre elővoltam jegyezve, melyet február 21-én el is végeztek vbolna, de kiderült, hogy a vércsoportom ami 0RH+  valami antitesttel fertőződött meg az volna a tisztelettejes kérdésem hogy csipő protézis mütét volt 2 éve hogy az akkor kapott vérrel fertőződhettem e meg?   Az utóbbi időben mindig nagy fájdamaim vannak és hulla fáradságot érzek.  Mind ez csak azóta van hogy a protézist megkaptam.

        Arra szeretnék választ kapni, hogy nem e kockázatos a műtét hiszen 73éves vagyok.

        Megtisztelő válaszát hálásan köszönöm T.  Józsefné

        WEBBeteg szakértő válasza a ellananyag témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ellenanyag megjelenése nem fertőzés miatt történik, hanem a szervezet normális reakciója. Csoportazonos vér esetén is történhet ellenanyag képződés, ez nem ritka és nem kiküszöbölhető. A fáradékonyságnak más oka lesz, ez nem áll a háttérben. A gerincműtét rizikója ebben az életkorban magasabb, de ez függ az általános állapottól, társbetegségektől és a végzendő műtét típusától is. Konzultáljon a műtétet végző sebésszel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-23 10:45:48; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: