• Ízületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hete fáj az egyik lábujjam. Pontosabban az alsó része. Kissé meg is van duzzadva, és a járás közbeni mozgás is megerőltetést jelent. Nem hiszem, h el van törve, de nem hajlik annyira hátra, mint a másik lábam ugyanezen ujja. Mi lehet a probléma vele? Talán ízületi probléma? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehet ízületi probléma. Ha nem múlik el pihentetésre, szokványos gyulladáscsökkentők mellett, akkor ki kell vizsgálni a hátteret. Rtg vizsgálatot, és laborvizsgálatokat kell végezni. Számos gyulladás járhat a lábujj duzzanatával, pl. köszvény, rheumatoid arthritis, fertőzésre adott válaszként reaktív arhritis, vagy pikkelysömörhöz társuló ízületui gyulladás, azaz arthritis. Ezek elkülönítése ezen vizsgálati eredmények alapján történik.


        Földi Gyula
        gyógytornász-fizikoterapeuta Itt kérdezhet

         Földi Gyula
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 20:05:17; Megválaszolva: 2010. február 20., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általában háton fekvés kozben a legintenzívebb akár napközben is, mintha tulfeszulne a...