• Röntgenfelvétel kiértékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.C! A feleségem nevében írom ezt a levelet, aki súlyos fájdalmai miatt nem tudja ezt megtenni. Feleségem enkefalitiszt követően a kózházban, Szegeden mindkét vállán, és felkarján súlyos töréseket és ficamokat szenvedett.(A jobb felkaron 6 törés, a balon 4) A ficamokat és az egyik karján levő töréseket panaszai miatt többszörösen elvégzett röntgenfelvételek ellenére sem ismerték fel, a másik karján pedig nem tartották szükségesnek a beavatkozást. Később mégis belátták a műtétek szükségességét, és elvégezték azokat, azzal a szóbeli kiegészítéssel, hogy jóval előbb kellett volna elvégezni a műtéteket.(?! ) Az első műtét után a fájdalmak kb. 2 hónap múltán jelentősen csökkentek. A második műtétet követően viszont ugyancsak 2 hónap után a fájdalmak növekedtek és állandóak maradtak. A fájdalomcsillapítók állítólag a vérkép romlásához vezetnek... Mostanáig összesen 6 alkalommal röntgenezték meg a feleségem vállát, de a röntgenfelvételeket kérésünk ellenére sem mutatták meg nekünk. 2 nappal ezelőtt viszont egy röntgenasszisztens jóindulata következtében hozzájutottunk valamennyi felvételhez, és ezek alapján érteni véljük a fájdalom okát. Két felvételen is az látszik, hogy a bal vállba beépített csavarok túlnyúlnak a csonton és belenyomódnak a lágy részbe, illetve máshol a csontokhoz érhetnek. A feleségem bölcsészdoktor én pedig közgazdász vagyok, nem igazán értünk a röntgenlelet orvosi kiértékeléséhez. Ebben szeretnénk segítséget kapni. Szívesen elküldjük a kérdéses leletek másolatát emailben, jpg formátumban. A másik kérdésünk az, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha megrendült a bizalmunk abban az orvosban, akit Szegeden ennek a szakterületnek a kiemelkedő szakemberének tartanak? Nem panaszt szeretnénk tenni, erre vonatkozóan nincsenek illúzióink, hanem azt szeretnénk elérni, hogy a véleményünk szerint rosszul elvégzett műtét következményeit - amennyire lehetséges - egy valóban hozzáértő orvos korrigálja, és ezáltal az elviselhetetlen fájdalmak csökkenjenek. A műtétet végző kezelőorvosnak egyébiránt az a tanácsa, hogy a feleségen szedjen erős fájdalomcsillapítókat, és gyógytornáztassa azt a karját, ami nyugalmi állapotban is súlyos fájdalmakat okoz, ezt követően pedig május végére MRI vizsgálatra küldte, hogy annak az eredményével térjünk vissza hozzá. Sajnos a szakterület többi szegedi orvosa valóban még kevésbé tűnik rátermettnek, hiszen éppen ők voltak, akik sem a töréseket, sem a ficamokat nem ismerték fel, ezáltal késve történtek a műtétek, és maradandóan károsodott mindkét kar, váll. Kiváncsian várjuk értő hozzászólásukat, és a röntgenlelet kiértékelésében való segítségüket. Üdvözlettel: Pál Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a törés témában

        Természetesen véleményezem a röntgenfelvételeket, ha elküldi őket! Arra kérem még, ha megoldható, hogy az összes orvosi dokumentációt szkenneljék már be és küldjék el nekem. Ezek alapján megpróbálok önöknek állást foglalni a további lehetőségekről. Azt előre vetítem, hogy tényleges vizsgálat nélkül nehéz lesz pontos választ adni, de amit lehet azt megteszem. Várom levelüket!


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-18 09:16:11; Megválaszolva: 2010. február 18., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: