• Izomszakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr,

        Kinga vagyok, aki az ez alőtti kérdést is feltette önnek azzal a 2, 5 centis izomszakadással kapcsolatosan. Nagyon elvagyok kenődve, mert a barátom(az érintett), elment ma kontroll vizsgálatra és az újabb orvos akihez a mai nap folyamán ment el, azt allította az eddig elhangzott összes szekvéleménnyel ellentétben, hogy nem szabad pihentetni, hanem eröltetni kell járásra a beteg lábát...mert ha nem teszi meg, akkor nagy valószínüséggel úgy marad a lába, jobban mondva a merev lábfeje.

        Sajnos a lábfejét valóban nem tudja normál helyzetbe visszahúzni, nyújtott állapotban pihenteti, nem tudja a 90 fokos szöget létrehozni a lába és a lábfeje álltal (remélem elég érthetően írtam le a pozíciót, amiben tartja lábfejét).

        Most nagyon ráijjesztett az fentebb említett Doktor Úr...Nem tudjuk mi tévők legyünk...valóban mereven maradhat a lábfeje?

        Türelmetlenül és nagy izgalomban várom mielőbbi válaszát(válaszukat)...

        Előre is Köszönöm,

        Tisztelettel, Kinga.

        WEBBeteg szakértő válasza a izomszakadás témában

        A 90 fokot nem csoda, hogy nem tudja elérni, mert abban a sérült izom feszülése gátolja. Ha 10-14 napig pihenteti és utánna fokozatosan elkezdi használni, tornáztatni akkor nem fog úgy maradni a lábfeje. A pihentetésre szükség van, hogy az izom gyógyulása megkezdődjön. Utánna 4-6 hét alatt teljesen rendbe jön az izom, így két hónap alatt teljes gyógyulásra lehet számolni.


        Kérdés: 2010-02-16 08:51:08; Megválaszolva: 2010. február 16., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: