• éles fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kérdésem a következő lenne: Alkalmankként-szerencsére mostanában ritkán-, a jobb combom belső felébe éles, nyilalló fájdalom "jön", minden előzmény nélkül.

        Ha ez épp séta közben jelentkezik, annyira éles, pillanatnyi fájdalom, hogy muszály megállnom. Azután mintha semmi nem történt volna, elmúlik és van hogy hetekig, akár hónapokig nem jelentkezik.

        Mivel hiszek a szervezet jelzéseinek fontosságában, és egészségesen is élek, ezért érdekelne, van-e valami ötlete.

        Próbáltam átgondolni mi okozhatja, mivel nem rendszeres, de semmilyen magyarázatot nem találtam, nem végzek akkor semmi olyat amit máskor nem, nem dohányzom, napi 1-2 gyenge kávét iszom, heti rendszerességgel aerobikozom, odafigyelek mit eszem. A folyadékfogyasztással vannak problémák, bár erre is figyelek, de napi 2l-t képtelen vagyok inni, olyankor felpuffadva érzem magam. Kb.1-1.5 litert megiszom, azt is tudatos odafigyeléssel, mert egyébként kevesebbel is beérném.

        Mivel a nagypapámnak érszűkülete, a nagymamámnak trombózisa volt, úgy gondolom fontos az odafigyelés. Nem tudom, fontos-e ezzel kapcsolatban megemlíteni, de van egy RA típusú autoimmunbetegségem is, ami- szerencsére-, 2006 óta nem okozott gyulladást, csak akkor egyszer.

        Hallottam egy érvizsgálatról, amely kimutatja a korai érszűkületet, vagy az arra való hajlamot is, nem tudom ezt támogatja-e a TB, vagy célravezető lenne-e.

        Várnám válaszát:

        Köszönettel:Katalin

         

        WEBBeteg szakértő válasza a combfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Így vizsgálat nélkül elég nehéz megmondani, hogy mi okozza ezt a combfájdalmat. A korai érszűkület kimutatására vannak már újfajta mérési módszerek, melyeket nem támogat a társadalambiztosító, inkább kutatási célból használjuk egyelőre. Ha a sima doppler vizsgálat nem mutat eltérést, illetve nincs egyéb rizikófaktor (dohányzás, magas zsírszint, koleszterin szint, vagy cukorbetegség, magas vérnyomás), akkor nem szükséges értágító, vagy egyéb gyógyszeres kezelés. Azt javaslom, hogy azért mutassa meg reumatológusnak, hogy hol fáj, mert az RA miatt is jobb, ha rendszeresen gondozzák!


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Gál András
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 19:55:23; Megválaszolva: 2010. február 20., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés