• Örökletes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorok!

        Én egy 23 éves, 5 hónapos kismama vagyok. Édesapám több éve szenved izületi gyulladástól, ami annyira elterjedt az összes izületén, hogy járni is alig tud tőle, minden izületén óriási csomók vannak. Sajnos a műtét lenne rá a megoldás, de azt mondták akkor sem lenne 100%-os a javulás!

        Azt vettem észre magamon, hogy az utóbbi időben nekem is nagyon fájnak az izületeim, főleg a térdem. A terhesség kihozta nálam a magas vérnyomást, lehetséges hogy apámtól örököltem az izületi gyulladást is?

        Válaszukat előre is köszönöm:      Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Mária!

        Erre a kérdésre egyértelmű választ adni lehetetlen. Magát az ízületi gyulladást is több betegség okozhatja, ezek egy része szoros összefüggést mutat a genetikai állománnyal, de a környezeti tényezők szerepe is fontos, tehát még ha valaki örökölte is a hajlamot, nem biztos, hogy megjelenik nála a betegség. A terhesség megterheli az ízületeket, kifejezetten akkor, ha nagyobb súlygyarapodással jár, de az is megterhelő a szervezetre, ha a statikai viszonyok a nagy pocak miatt átrendeződnek, az szalagok fellazulnak a hormonok miatt, ez már önmagában is okozhat fájdalmat, szóval korai még aggódnia.

        Ha a szülés után is megmarad panasza, vagy a jelen panasz súlysobodik, keressen fel reumatológust!


        Dr. Kónya Judit
        általános orvos Itt kérdezhet

        Dr. Kónya Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 10:34:35; Megválaszolva: 2010. február 14., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: