• izületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!
        18 éves fiatal ember vagyok nem sokára betöltöm a 19 és már 15 éves korom óta fáj, kattog mindkét térdem. A legelején nem tulajdonítottam nagy jelentőséget mert azt hittem majd csak elmúlik de nem így lett. Az idő előre haladtával már mind a két csuklóm, vállam, könyököm, bokám és combtőmnél is jelentkeztek ezek a kattogások és vele együtt a fájdalom is és kiderült az is hogy gerincferdülésem van holott az általános iskolában sosem mondták. 2 éve a bírkozást is abba kellet hagynom amit 12 éves koromban kezdtem mert nem bírtam "végigcsinálni" az edzéseket. Közben jártam a sebészetre ott többször röntgenre küldtek és ultrahangra amik nem mutattak semmit. Később ortopédiára is mentem ott kaptam 1 gyógyszert + talpbetétet de 3 hónap után nem történt változás és az orvos csak annyit mondott h túl fiatal vagyok nem tud velem mit csinálni!

        A héten voltam 1 természetgyógyásznál  más okokból is és Ő megállapította h a jobblábszáram 1cm-rel rövidebb a baltól.

        Ez milyen elváltozásokat okozhat vagy okozhatott a szervezetemben és mit tehetek annak érdekében h megszűnjön a fájdalom és újra kezdhessek sportolni vagy csak edzeni?

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül igen nehéz pontos választ adni. Az elmondása alapüján azt szűrtem ki, hogy a jobb alsó végtagja 1 cm-el rövidebb. Ez magyarázhatja a gerincferdülését is. Véleményem szerint egy általános izületi lazaság is lehet a háttérben. Azt, hogy hol volt ortopédiai szakvizsgálaton nem tudom, de a kolléga véleményével én nem értek egyet. Igenis lehet sokmindent tenni azért, hogy javuljon a helyzet. Azt tanácsolom, hogy keresse fel az ön lakhelyének közelében lévő egyetemi ortopédiát, ahol pontos vizsgálatokkal kimérik a végtaghossz különbséget, ellátják megfelelő betéttel, vagy cipővel, illetve a többi izületét is átnézik. A gerincferdülése valószinüleg a végtaghossz különbség korigálásával megszünik, és a sportolást is nagyvalószinüséggel folytathatja!


        Kérdés: 2010-02-15 12:14:00; Megválaszolva: 2010. február 15., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.