• Mágneses matrac?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorur..59 éves nő vagyok és iszonyatos jobboldali váll.ill.felkar fájdalommal küzdök ugy pár hete. Azelőtt is fájdogált, de elviselhető volt. Ugy kezdődik h. a vállmellett elől elkezd furni, égni, majd továbbsugárzik a vállba, ill.felkarba. Éjszaka borzalmas főleg. Kentem diclac-al, enyhébb fájdalomcsillapitót szedtem, de hiába. Falun lakom, nehézkes bejárni fizikoterápiára, és az is csak ideig óráig segit. Azt szeretném kérdezni, h. kaptam kölcsön egy mágneses matracot, egy félévre, h. merjem-e használni, nem zavarja-e meg a keringést, vagy a szivet? van e reményem ezzel az enyhébb fákdalomkitörésekre, vagy el sem kezdjem? mert esetleg ártok vele a szervezetemnek? Sajnos a vérnyomásom nem alacsony, hanem inkább magasabb, ált-ban l30-160 közt van, idegállapottól függően. -Köszönöm a válaszát..

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Meg lehet próbálni a mágneses matracot, de én személy szerint nem hiszek benne, tudományos vizsgálatokban nem támasztottáűk alá a hatékonyságát. Én inkább másfajta módszert ajánlanék. Mindenképppen szoktam ilyenkor mellkas röntgen és váll röntgen vizsgálatot végezni a betegeknél. Ilyen befagyott váll esetében egy alkalommal adott Diprophos injekció a vállízületbe csodát tud tenni, és utána már ki lehet tornáztatni a vállat. Természetesen ezt csak akkor lehet, ha nincs jelenleg súlyos fertőzés, láz, illetve nem szed véralvadásgátlót.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-02-10 14:31:55; Megválaszolva: 2010. február 10., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: