Arthrosis?

T. Webdoktor! 8 hónapja volt egy jóindulatú (jobboldali) tüdő és mellhártya műtétem. Két hónapja fizikai igénybevétel miatt megrándult a jobb karom, az ultrahang arthrosist igazolt. A kérdésem arra irányul hogy lehet-e köze a műtétnek ehhez. Nagyon erős, nem múló fájdalmaim vannak, a kezelések (elektro-fiziko kezelések, fájdalomcsillapítók) nem vezetnek eredményre. Nagyon korán visszamentem dolgozni, és a munkában nagyon zavar egyrészt a vállam illetve a műtéti terület is; pihenni sem tudok afájdalmak miatt. Mit javasol? Köszönöm előre is.

WEBBeteg Szakértő válasza arthrosis témában

Tisztelt Kérdező!

A jóindulatú tüdőeleváltozások nem okznak artrosist. A műtéti feltárás helye valóban, akár hónapokig is érzékeny lehet. A legfontosabbnak az artrosis kezelését érzem. Mindenképpen forduljon reumatológushoz. A fizikai kímélet nagyon fontos a hasonló jellegű ízületi megbetegedések gyógyulásában.

Kérdés: 2010. február 10., 20:49; Megválaszolva: 2010. február 10., 20:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ultrahang vizsgálat eredménye
A boka izületben medialisan szűkület szűkület és degeneratív elváltozások vannak.ebben a környezetben is tágabb, felületes vénák detectálhatók....
Röntgen lelet
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék mit jelent ez a lelet. A csípőizületi rések kissé szűkebbek. A vápatető sclerotius, pereme megnyúlt....
Arthrosis
Tisztelt Doktornő! A rheumatológián Heberden-Bouchard arthrosist állapítottak meg a kéz-problémámra. Semmilyen gyógyszert nem írtak fel...
Vállfájdalom és gyógytorna
Tisztelt Szakértő! Évek óta húzódó vállfájdalommal (artrózisból fakadó) küszködök. Jelenleg november 30-áre kaptam csak időpontot a...
bioptron lámpa
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm a válaszát, sajnos ezekkel én is tisztában vagyok. Megkérném,   a bioptron lámpával kapcsolatban legyen...