• huzat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Most olvastam a választ, igazán nem is volt késő, mert nem mentem volna vele sokra. Azt tanultam a masször iskolába, hogy gyulladt területet tilos masszirozni, ettől függetlenül egyszer mégis hagytam, hát a másnapomat nem irnám le a sokszorosa lett a fájdalom.Tapasztalatom szerint is a legrosszabb amit lehet tenni ilyenkor. Azt szeretem volna tudni ha krónikus van e rá megoldás. Mindenesetre köszönöm a választ. Tisztelettel:Szalai anita

        WEBBeteg szakértő válasza a huzat, nyaki fájdalom témában

        Kedves Anita!

        Általában a bekeményedett izomzatot ki szoktuk masszíroztatni, nyilvánvalóan egy akut gyulladásban nem szabad, de itt nem erről van szó, mert az izomzat nem gyullad be. A krónikus fájdalom esetén, mint ahogyan írtam, elsősorban az izomlazító, és fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő lehet hatékony. NIncs más olyan gyógyszer, mely bizonyítottan hatékony volna!


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-07 19:10:05; Megválaszolva: 2010. február 07., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: