• Izületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjem 73 ik évében van, már január óta küszködik izületi problémákkal ami mostanra már egyre elviselhetetlenebb. Fájnak a vállai, könyöke kiugrik, csuklói dagadtak, térdei fájnak a bokái u.szintén. Több vizsgálaton volt már, de igazán kórósnak a csontritkuláls lelete ami közepes sulyosságu. Erre a mai napon felirtak neki Sedron és D3 tablettát. Még nem szedte be. Engem igazán az érdekelne hogy a csontritkulás ilyen fájdalmakkal jár? Több helyen vizsgálták már, de dg.-t nem tudtak felállitani a csontritkuláson kivül, ő meg egyre rosszabbul van. Jövő kedden megy egy doktorhoz az Irgalmas kh-ba, ő orth. szakorvos, talán ő tud valami okosabbat amit más nem tudott.Ha biztos tudnám hogy Héviz jót tenne neki, akkor vállalnánk a kö9ltségeket ami nem kevés, mert napi 11 0000 ft, de inkább ez, mint a "tolókocsi " ha biztos tusdnánk hogy ettől javul az állapota. Üdvözlettel kapuszta Pálné, nyugd.rtg.assz.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Kapuszta Pálné!

         A leírtak alapján úgy értem, hogy a férje állapota fokról-fokra rosszabbodik és ízületi panaszai is vannak. Ezek alapján három lehetőség merül fel bennem.
        1. A férjének gyulladásos ízületi betegsége van, ez azonban a csontritkulás elleni gyógyszer felírása előtti laboratóriumi vizsgálatok alkalmával, illetve a szintén szükséges reumatológiai vizsgálatkor (csontritkulás szakrendelés orvosa) kiderült volna.
        2. Egyfajta kristály okozta ízületi betegség, mely összességében ízületi kopással jár, de gyulladásos komponensei is vannak és gyorsabban vezet az ízületek tönkremeneteléhez, mint a hagyományos ízületi kopás (chondrocalcinosis).
        3. Egyéb betegsége van (belgyógyászati, ideggyógyászati un. rendszerbetegségek, daganatos betegség), amelynek másodlagosan ízületi megjelenési formája is van.
        Mindkét esetben belgyógyászati ill. -ismételt- reumatológiai vizsgálat szükséges.
        Hévízi gyógykezeléssel egyelőre várnék, egyrészt, mert az említett lehetőségek esetén a meleg víz akár ronthat is a helyzeten, másrészt a fürdőkezelésnek bizonyított hatékonysága nincs.


        Dr. Groák Péter, belgyógyász-reumatológus szakorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-05 22:09:54; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: