• Az Isiász fájdalmai...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. doktorúr!

        A nagymamám az Isiász nevű betegségben szenved. Az orvos azt mondta, pár hét és felépül. Szed rengeteg gyógyszert, de a fájdalmai alig javulnak, és ezektől este hajnalig nem tud aludni.

        Nem tudna valami JÓ fájdalom-csillapítást erre? Gyógyszert, valami krémet, bármit, ami használ.

        Előre is köszönöm:

        B. Evelin

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalomcsillapító témában

        Tisztelt KÉrdező!

        Bár sejnaos nem írta meg, hogy milyen gyógyszert kapott a nagymamája, de elsőként általában minden esetben nem szteroid gyulladáscsökkentőt szoktunk adni, illetve mellé izomlazítót. Gondolom neki is valamilyen formában ilyesmit kezdtek el. Ha ez nem elegendő, akkor másfajta kezelések is szóba jönnek. Ugyanakkor nehezen tudok Önnek így tanácsot adni, mert sokminden befolyásolja a gyógyszerválasztást. Az sem mindegy a gyógyszer megválasztásánál, hogy hirtelen fellépő, acut fájdalomról van szó, vagy pedig egy régebb óta fennálló, krónikus fájdalom van jelen. Valamint egyéb társbetegségek, pl. cukorbetegség, gyomorfekély korábbi jelenléte is kizárhat bizonyos gyógyszeres kezelést, vagy legalábbi óvatosság szükséges. Így erősebb fájdalomcsillapító pl. a Contramal adható krónikus fájdalom esetén, vagy ha most hirtelen rmoilottak a tünetek, akkor szteroid tartalmú gyógyszer akár tablettában, akár helyileg, injekció formájában sokat segíthet a tünetek elmúlasztásában. 


        Kérdés: 2010-02-04 12:36:41; Megválaszolva: 2010. február 04., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: