• Gerinc műtét után.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A férjemnek 4 hónapja volt egy gerinc sérv műtéte, felül azt hiszem az 5-6-os körül.Elölről a nyakánál vágták fel.Szépen javulóban van, nagyon lassan, de már apró munkákat elvégez, de csak otthon.Ha fél napig dolgozik valami keveset, akkor megfájdul a nyaka, válla, és ez kisugárzik mindkét karjába, időnként végig fut a lábába is.Estére ez a nyaki fájdalom annyira fokozódik hogy már csak vizszintesen fekve tudja elviselni.Reggelre rendbe jön.Különféle gyógyszerekkel próbálkoztak nála, a házi és reumatológus orvosunk. A műtét az amerikai uton történt, egy eléggé hires orvosnál, a kontrol vizsgálat alkalmával minden rendben találtak, a gyógyulás folyamata rendben van és ez így természetes folymat.Viszont az itthon kapott gyógyszerek, Aflamin, cefagil, diclofenac duó tabletták mind gyomor és allergiás jellegű problémát okoztak.Néhány szem bevétele után elkezdődik egy szúró gyomorfájás, majd eldugul az orra, volt olyan hogy az egész orr, arcüreg, homlok, szemek, mind gyulladás jeleit mutatták. Az orr problémára kapott mellékként orrsprayt de nagyon hosszú időnek kell eltelni, és a gyógyszer mármelyikét szedi abba kell hagyni, hogy valami javulás legyen.Ilyrnkor napokig csak főtt krumplit és banánt tud enni, esetleg ivó joghurtot.. Mikor ezeket a győgyszereket szedi, elmúlik a fájdalom, de helyette ami jön, mint előbb leírtam, még kellemetlenebb.Régebben volt egy gyomor nyálkahártya gyulladás, ezért az étkezésre nagyon kell vigyázni..Ilyen rossz szituációkban éjszaka alig tud pihenni, mert vagy a gyomor fájásra, vagy az eldugulásra ébred.Kérésem, hogy tudna e olyan fájdalom csillapitot ajánlani, ami segít e gerinc fájdalmon de a másik problémákat nem hozza elő.. Azért kérem a segítséget, mert elég hosszú időpontot kapott a reumás orvoshoz, a házi orvoshoz is nehéz bejutni. Most jelenleg abbahagyta az összes gyógyszer szedését és magne B6 és C vitamint szed kizárólag. Megköszönöm válaszát, remélem orvosolni tudja férjem gondját és valami mást tud ajánlani neki.Üdvözlettel és várom a válaszát........  aggódó, szerető, feleség....

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalomcsillapító témában

        Tisztelt Kérdező!

        A felsorolt gyógyszerek a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartoznak. Más a hatóanyaguk, tehát valószínűleg véletlen, hogy mindegyik mellett jelentkezett allergiás reakció. Így tehát meg lehetne próbálni még ugyanebbe a csoportba tartozó, de más hatóanyagú készítményt, pl. a Brexin nevű tablettát, Ez azért is előnyösebb, mert kevésbé szokott gyomorpanaszt okozni. Más hatástani csoportba tartozó erősebb fájdalomcsillapító gyógyszer a Contramal, erre rendkívül ritka az allergiás reakció. Ugyanakkor írta, hogy nehezen jut el a háziorvoshoz, de azt mindenképpen tudni illik, hogy ezek mindegyike vényköteles gyógyszer.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-02 18:47:34; Megválaszolva: 2010. február 02., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: