• derék, lábfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2008. augusztusában volt csigolya törésem a XII. háti csigolya külső peremén. Mostanában nagyon sokat fáj a hátam úgy érzem alig birom magam tartani magam, két-három hónapja pedig a lábaim is " rosszalkodnak" nehéz a járás ropog a térdem. az ideg sebész elküldött MR vizsgálatra ahol a kővetkező leletet kaptam szeretném tudni mit is jelent. A Th. XI és XII. csigolya fedőlemezén ujjbegynyi Schmol hernia látható. A köztük lévő rés beszükült, A Th. XII.elülső peremén spondylosisos felrakodás van. Az iv. discusok lényegében szabályosak. Az L.S.rés magasságában a korong mediálisan mutat 7mm-es alapon2-3mm-es kiboltosulást, mely a durazsákot eléri és a jobb gyököt érinti. A Th. XI-XII. magasságában kifejezett degeneratív elváltozások. Az idegsebészetről Ortopéd szakrendelésre lettem irányítva. Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező!

        Az MR-en leírt elváltozások annyira kismértékűek, hogy nagy bajt nem jelentenek. Az ágyéki legalsó csigolyánál lévő porckororngon van egy kis előboltosulás, mely ideggyök nyomódást nem okoz. A leírt degenaratív elváltozások a csigolyák közötti kisizületek "kopását, meszesedését" jelentik, melyek szintén nem okoznak ideggyök károsodást. Olyan elváltozás nem alakault ki a csigolyatörése kapcsán sem, mely problémát jelentene. Kérje ki az ortopédus véleményét.!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-06 18:03:05; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: