Hirdetés
      • balkéz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornö! kb féléve kezdödött hogy bal kezem magasra emelésekor fájni kezdett a vállam majd éjszaka egyre gyakrabban ébredtem hogy fáj avállam és afelkarom is.ORTOPÉDUSHOZ kerültem gyógytorna fizikoterápia gyógyszerek sirdalud brexin melox ep nincs javulás.Röntgen felvételek nyaki váll kar nincs eltérés nagy labor normál értékek és egyre jobban fáj a felkarom és a vállam és föleg éjszaka nem zsibbad nem erötlen. Most nyaki MR re irtak ki junius 16 ra addig? nem fáj semmim a fentieken kivül jó erőben és kondicióban vagyok. mit tegyek hova forduljak. Köszönöm hogy meghallgatott

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nyaki MR vizsgálatot azért kérték, hogy a panaszai hátterében nyaki gerincsérvet kizárjanak. Ha a vállfelvételen nem volt eltérés, és inkább a kar emelésekor jelentkezik a fájdalom, akkor más irányban is érdemes lenne vizsgálódni. A különböző mellkaskimeneti szindrómák (TOS) lényege, hogy bizonyos okokból a kulcscsont tájén kilépő idegek, erek nyomás alá kerülnek, és ez a kar zsibbadását, fájdalmát okozhatja. A különböző okok között lehet nyaki borda (plusz borda), vagy pl. erősebb nyaki izomzat, mely a kar emelésekor leszorítja a kart ellátó eret. Így javaslom, hogy ezzel az MR vizsgálattal párhuzamosan, jelentkezzen be angiológiai rendelésre is. Fontos az is, hogy mindkét karon egyfoma-e a vérnyomás, illetve ha kitapintja magának a radiális pulzusát a csuklón, akkor a kar emelésekor ez változik-e. esetleg eltűnik!


        Kérdés: 2010-01-31 16:46:05; Megválaszolva: 2010. január 31., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Esetemben reumatológiai rendelésen felmerült az arthropatias sporiasis gyanúja. 2015-ben térdizületi kopás volt a diagnózisom (röntgen készült). Akkor a bal térdem fájt (tünetmentessé vált fizioterápát...
        Tisztelt Dr. Az egész gondom 3 éve kezdődött, egy rendkivül kemény stresszes időszak után.Ami fél évig állt fent..Kitapintható izomgörcseim lettek testszerte, erős lábfájással és derékfájással..Nemsokra rá következett gyomorpanaszok,...
        Tisztelt Doktornő! A következőkben szeretném a tanácsát kérni: Egy bő hete történt, hogy egy rossz mozdulat következtében megfájdult a csípőm a jobb oldalon. Ettől járási nehézségeim lettek. Később a fájdalom kiterjedt az egész jobb...
        A combom van a nyáktömlő be vannak gyullad a, fájnak, sántítok is miatta. Gyakran kell fájdalomcsillapítót bevenni. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Lehet műteni?
        Kedves Doktornő! A csatolt kép szerinti helyzetben tartottam a mutatóujjamat körülbelül 1 hónapig (napi kb. 2 órát játszva egy számítógépes játékkal, és közben nem figyeltem a helytelen "ujjtartásra"), aminek a következtében a bal...
        Tisztelt Dr. Holnapy Gergely! 2009-ben scoliosis miatt korrekciós spondylodesist végeztek rajtam Th.VIII-L IV.között. A műtét jól sikerült, panaszom azóta sincs. 2éve császárral szültem,mivel az ortopéd orvosom akkor azt javasolta, mivel...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő MR kiértékelést kaptam és az szeretném kérdezni, hogy mit is jelent pontosan. A lordosis megtartott, számottevő oldalirányú görbület nem azonosítható. A csigolyák magassága kórjelzően nem csökkent. Az...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos