• Bokaszalag szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktot Úr/Nő!

         

        Egy hete reggel elestem, kifordult a bokám, délelőtt nem  fájt, csak kora délután éreztem, hogy vmi nem stimmel, egyre élesebb fájdalom volt, aztán már ráállni sem tudtam. Elmentem a traumatológiára, ahol azt mondták, hogy bokaszalag szakadásom van, de nem dagadt be a lábam, nem is lilult be, ahogy jósolták, a fájdalom is viszonylag gyorsan, kb 3-4 nap múlva el is múlt. Most olyan érzésem van, mintha húzódnának a szalagjaim, de egyebet nem érzek. Még nem álltam rá, nem akarok kárt tenni a bokámban.

        A kérdésem, hogy mikor kezdhetem el fokozatosan terhelni, esetleg tornáztatni, milyen jelleű tornára van szükség, mi a helyzet a sétával, meddig használjam a mankót?

        köszönettel

        Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a bokaszalag-szakadás témában

        Az, hogy nem duzzadt be és nem lilult meg jelentheti azt is, hogy nem szakadt el, csak meghúzódott. Előfordul az is, főleg részleges szakadásnál, hogy nem igazán vannak hosszútávu tünetek. Úgy gondolom, hogy ha a fájdalom is elmúlóban van bokarögzítőben meg lehet kezdeni a fokozatos terhelést és 2-3 hét után teljes terheléssel lehet majd járni! A mankót a addig célszerű használni, amikor teljes terheléskor már nincs fájdalom!


        Kérdés: 2010-02-01 08:55:56; Megválaszolva: 2010. február 01., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.