Hirdetés
      • Létezik ilyen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő!30 éves vagyok és 3 éve rokkantnyugdíjas,porckorongprotézisem va,az egész gerincem nagyon fáj,szinte minden izületem recseg ropog,a sípcsonto csavarozva van,mindkét térdemben nagyfokú porckopás,a kezemben csontelhallás.rengeteg vizsgéálaton voltam,szinte minden eredményem kétes.Legalább 2 éve állandó lázam van 38 és 39 között.állandó fájdalmaim,sokszor nagyon felerősödnek,olyankor mozdulni sem bírok.Szeretném tudni,hogy mi okozza ezt.De az orvosok azt mondják vannak ilyen betegségek,aminek nem tudják az okát.Már az itthoni munkát is csak segítséggel tudom elvégezni.Szeretném tudni mi ez,és nagyon szeretnék meggyógyulni.Várom válaszát,és köszönöm!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!


         Kérdésére válaszolva, igen, létezhet ilyen, hiszen  az ön esetében is megjelentek különböző tünetek.A válaszom elég rövid lesz,  mivel az ilyen jellegű problémákkal elsősorban a reumatológia foglalkozik.
        Röviden azért annyi megjegyzést tennék, hogy egy nagyon széles és tünetgazdag betegségcsoport létezik, az un. autoimmun betegségek széles skálája.Ez annyit jelent, hogy a szervezet -eddig az orvostudományban még nem teljesen ismert okok miatt -ellenanyag termelést indít meg a szervezet különböző szövetei, szervei ellen, és ebből a betegségcsoportból igen sokféle létezik és egy része kis-,más része nagyízületeket, ill. mindkettőt érintheti.Vannak ízületre lokalizált, állandó fájdalmakkal járó ilyen típusú betegségek, ezek az arthritisek(steril Ízületi gyulladások).


        Nem tudom, ön milyen kezelésekben részesült eddig és milyen szakorvos látta, de reumatológus, ill.immunológus szakorvos bevonása feltétlenül szükséges. Igen sok laborvizsgálat vezet általában a pontos diagnózis felállításához és a kezelés megtervezéséhez, mert ezek a betegségek nagyon hasonlítanak egymáshoz és tudják egymás tüneteit utánozni. A kezelés időtartama is hosszadalmas. Egyébként elsősorban a nők között fordul elő. Orthopédiai kezelést, ill. tanácsadást már csak akkor igényel ez, ha ízületi deformitások alakulnak ki és ezeket kell műtétes úton kezelni.
        Ezt megelőzendően tehát a fent említett szakvizsgálatokra mihamarabb jusson el!

        Tisztelettel: Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos -traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-06 21:56:38; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: