Ínhüvelygyulladás után érzékeny a mutatóújjam

Üdvözlöm!

Köszönöm, hogy válaszolt az ezelőtti kérdésemre.

Azóta több mint valószínű lett, hogy a bal kezemben ínhüvelygyulladás van. Olvastam, hogy vagy bakteriális vagy megerőltetéstől alakulhat ki. Semmi vágás vagy seb nem volt a kezemen, úgyhogy szerintem az utóbbi a valószínű. Az a kérdésem lenne, hogy kenem gyulladáscsökkentővel (activon gél) napi 3-szor és nem igazán erőltetem. Csak akkor érzékeny, ha erőltetem, vagy olyan helyzetben van a csuklóm (ez az érzékenység a mutatóújjamra is kiterjed, de nem minidg) de nem szedek fájdalomcsillapítót, mert amúgy egyáltalán nem fáj. Ha nincs begipszelve, esetleg csak este alváskor van rajta csuklómerevítő, akkor ez mennyire lassítja le a gyógyulást? Egyáltalán meggyógyul valamikor is, ha nincs rögzítve napközben, csak este? Olvastam, hogy több hétig is eltarthat egy ilyen gyulladás. nekem körülbelül 2 hete tart.

Várom a álaszát! Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza ínhüvelygyulladás témában

Rögzítés nélkül, csak kenegetéssel is meggyógyulhat, csak lassabban. Ha rögzítést nem szeretne, akkor nem szteroid gyulladás csökkentő szedésével tudja még a gyógyulást gyorsítani. Ezt háziorvosával is felírathatja. Ha a gyógyszer szedése mellett sem gyógyul meg 3-4 hét alatt akkor javaslom, hogy próbálja meg a gipszelést a gyógyszer szedése mellett. Ez majdnem minden esetben eredményes!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. január 21., 08:33; Megválaszolva: 2010. január 21., 08:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok