Cukorbetegség és ízületi fájdalmak

46 éves nő vagyok, 1992 óta kezelt cukorbeteg. 2009 nyarától fájnak a karjaim, mozgásuk jelentősen beszűkült.Ehhez társult csipőizületi panaszom, és annak beszűkült mozgása.

A reumatológus által javasolt fiziotherápiára a csipőtáji fájdalmaim megszüntek, de a beszűkült mozgás sajnos megmaradt.

Karjaimban a fájdalom fokozódott, diprophos injekciót kaptam 3-szor, melynek hatására a vércukor szintem jelentősen megemelkedett. vércukorértékeim  18, 24. között voltak álltalában.

Reumatoloógiai anamnézis szerint: jo váll abd: 70 fokig, bo 80 fokig, elevatio nem kivihető, mko-i csipő mozgása kb felére beszűkült rotatioban és abd.-ban. 5 alkalommal kaptam relaxil + voltaren inf.

Jelenleg is szedek aflamin t. 2x1 tegretol t. este fél, sze.2x1-re emelhető, én már 2x1-et szedek  szedek még film tabl thiogamma, és caps gabagamma gyógyszereket.

FV-on biceps reflexek kiestek, mk. V ujjon parestesia jelentkezett.

kb. 2 hónapja nem tudok végig aludni egyetlen éjszakát sem, kb 3-szor felébredek arra, hogy erős fájdalmaim vannak. egyhuzamban kb 2 órát tudok csak aludni.

kérem szives véleményét arra vonatkozóan, hogy hogy tudnék a fájdalmaimtól megszabadulni, van -e valamilyen kezelési mód erre.

Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A fő kérdés az, hogy honnan ered az a fájdalom, ami miatt nem tud aludni. A csípők felől, csípőízületi kopás miatt, vagy netán egyéb kisugárzó fájdalom, derékfájdalom, sérv áll a háttérben?

A csípőízületi mozgásbeszűkülés mellett röntgen vizsgálattal fontos látni, hogy milyen mértékű a kopás, szóba jön-e protézis beültetése? A műtét előtt azonban erősebb fájdalomcsillapítókat is meg lehet próbálni, pl. Contramalt. A nem szteroid gyulladáscsökkkentő (Aflamin) hosszú távon sok mellékhatással jár, és nem biztos, hogy elegendő!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2010. január 01., 16:40; Megválaszolva: 2010. január 01., 16:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
izületi fájdalom
Édesapám dialízis kezeléseken vesz rész. Napi 2 l folyadékot fogyaszt. A kezelések alkalmával több folyadékot vesznek el mint indikolt lenne. Kb 4...
Derékfájás erösödő fájdalommal
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Az elmúlt két és fél évben egyre erősödő, először csak sacroiliacalis majd már csípőízületi fájdalom...
Megváltozott munkaképesség térd...
Üdvözlet! Néhány évvel ezelőtt mindkét térdemen arthroscopiát végeztek és nagy fokú porckopást diagnosztizáltak. A műtétek után a mozgásom...
Csípőízületi fájdalom
Édesanyám nevében írok: Ő 72 éves, eddig nagyon jó fizikai állapotban volt, mozgékony, aktív. Nincs különösebben túlsúlya sem. Mostanában...