Hirdetés
      • Lebénulok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!39 éves nő vagyok.3 héttel ezelőtt kezdődött mikor munkába álltam.először a bal térdemben éreztem egy furcsa dolgot.Olyan érzés volt mintha belülről feszitené valami,nem fájt csak feszitett és nem birom rendesen beheajlitani sem.Ez még mindig fenn áll,viszont az ujabb érzés ami igazán megijesztett a bal lábamban érzem a talpam és a lábujjaimnál,zsibbadást és érzéketlenséget.Félek hogy lebénulok.Vendéglátóban dolgozom,egész nap állok szinte.Lehet ez esetleg rossz testtartástól?Kérem segitsen!Köszönettel:Szilárcsikné

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az először említett panasz, a térdfeszítés hátterében elsősorban a térd kopása miatt kialakuló izületi folyadékfelszaporodás  állhat.  Láb illetve talpzsibbadást igen sok minden okozhatja, kezdve a nem megfelelő cipőn, ha csak a talpa egy része zsibbad, az lehet esetleg gerinc eredetű eltérés. A nem megfelelő testtartás illetve az egyoldalú terhelés természetesen fokozhatja panaszait.  Azt szeretném tanácsolni, hogy elsősorban nyugodjon meg, amit elmondott, az alapján bénulástól nem kell félnie. Célszerű lenne azonban felkeresni egy othopaedia rendelést a térde miatt, itt lehet, hogy a másik problémán is tudnak segíteni illetve tovább irányíthatják a megfelellő szakrendelésre (neurológia esetleg érszakrendelés).

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-03 19:13:32; Megválaszolva: 2011. július 29., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés