Biológiai terápia

Üdvözlöm!

Korábban már írtam a fórumra. Akkor is és azóta is több orvos is megerősítette, hogy Bechterew-kórban szenvedek. Mivel szinte semmiféle gyógyszerre nem reagált a szervezetem, így felmerült a biológia teápia lehetősége. Kérdésem lenne, hogy milyen mellékhatásai vannak, illetve babát szertnénk vállalni kb: 1/2-1 év múlva. Hogyan hathat ez a teápia a gyermekvállalásra?

Köszönöm válaszát!

H.

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza biológiai terápia témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel a terhesség alatt alkalmazott biológiai terápiáról nincsen elegendő tapasztalatunk, így ezeket a terhesség alatt nem lehet alkalmazni. A fogantatás előtt már fél évvel fel kell függeszteni a használatát. Így tehát, ha nagyon aktív a betegség, magas CRP értékkel, jelentős fájdalmakkal, akkor azt javaslaom, hogy először kapjon biológiai teráipát, amíg nyugalomba nem kerül a betegség. Majd ezt követően vállaljon csak terhességet!   

Kérdés: 2009. december 06., 17:05; Megválaszolva: 2009. december 06., 17:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Veszélyes?
Biológiai terápiát fognak elkezdeni nálam /RA betegségben/ de sajnos sok "rémhírt" olvastam róla. Nem tudom merjem e vállalni? Kérem legyen szíves...
Mekkora kockázata van a biológiai...
Tisztelt Szakértő! Régóta tartó Arthitis Psoriatica miatt szóba került a Remicade biológiai terápia. A Trexan, Salazopiryn, Diclofenac szedése nem...
Biológiai terápia: mi ellen jó?
Hallottam egy speciális infúziós kezelési formáról, mely meggyógyítja a gyulladt ízületeket. Nekem is bedagadnak gyakran az ujjaim, nekem nem lehetne...
Izomrángás
Boka MR lelet