Spondylosis

Tisztelt Doktor! 15 éves fiú vagyok ez volt a röngen leletre írva: A nyaki gerincben traumás eltérés nem látszik. A C.VI. alsó hátsó peremszélén 5-6mm-es sarkantyúszerű spondylophyta rakódott le, amely a foramenbe nyúlik. Nyaki borda nincs. Vélemény: Spondylosis a C.VI csigolyán. Testépítéssel szeretnék foglalkozni de az orvos azt mondta nem tanácsos terhelni a csigolyámat és elküldött reumatológiára, még nem voltam reumatológián de az egyik ismerősömnek (18 éves) is azt mondta az orvos hogy nem szabad terhelni a csigolyáját (nem tudom ugyanaz volt e a baja csak ő is fájlalta) de ő nem hagyta abba és 2 hónap után már nem is fájt neki a csigolyája. Az lenne a kérdésem hogy akkor szabad e súlyokat emelnem és ha nem akkor meddig nem szabad örökre? vagy begyúgyul ez rövid időn belül és azután gond nélkül csinálhatom-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza spondylosis témában

Tisztelt Kérdező!

Ez e lelet fiatal kora ellenére azt írja le, hogy elég nagyfokú meszes felrakódás van a csigolyán. Ez lehet, hogy többször is fog átementi panaszokat okozni, de végleg eltűntetni nem lehet. A gerinctorna mindenképpen nagyon fontos lesz, a nagy terhelés fokozhatja a panaszokat, így a nehéz súlyok emelése nem javasolt tartósan.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. október 03., 19:21; Megválaszolva: 2009. október 03., 19:21
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mr eredmény
Jó estét kívánok! 2015 agusztusában elcsúsztam a munkahelyemen mentő szállított kórházba mivel a farokcsontra estem nagy fájdalmam volt a medence...
gerincröntgen eredmény
Tisztelt Doktor ÚR/Nő 2 hete készült a gerincemről (nyaki, háti, ágyéki) kétirányú röntgenfelvételek amik a következőket állapította meg: ...
spondylosis
T. Doktornő/Doktor Úr! 46 éves nő vagyok. Kb két hónapja erős fájdalmat érzek a bal karomban (a felkaromban is) a medián ideg mentén...
Nyaki gerinc fájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb.2 hónapja nagyon fáj, és szúr a nyaki gerincem, főleg, ha lehajtom a fejemet.Háziorvosom röntgenre küldött, ott az alábbi...
spondylosis deformans
Tisztelt Dortor Nő/Úr!   Nemrég a háziorvosom elküldött a reumatológiára derékfájdalmaim miatt, és onnan röntgenre küldtek...