Véralvadás

Sielni voltunk egy esés következtében leszakadt a combizmom egy része a térdnél. Vérömleny keletkezett amire az orvos azt mondta, hogy hosszu ideig tartó gyógyulás utan felszivódik.Fizikoterápiás kezelést irt elő. Azt hallottam, hogy ilyen esetekben vérhigitó gyógyszert is irnak az embólia megelőzésére.nem gondolja-e, hogy ebben az esetben is kellene?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérömleny témában

Tisztelt kérdező!

Attól függ, hogy mennyi idő telt el a baleset óta, milyen mértékű volt a szakadás, és hogy jelenleg mennyire mobilis. Ez olyan dolog, amit igazából látni kellene, mekkora a vérömleny. Ha nagy és 2 héten belüli és gátolja a mozgásában, emiatt több időt tölt pihenéssel, akkor mindenképpen javasolom valamelyik Mo-on forgalomban lévő alacsony molekulasúlyú Heparinszármazék felírását szakemberrel, ill. háziorvosa is megteheti ezt. Ha már nagyobb része felszívódott és mozgásában, napi tevékenységében nem zavarja, ez esetben nem szükséges.De mivel említettem, ez egyedi elbírálást igényel a fentiek miatt, javasolom szakorvosi vizsgálatát.

Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus

Kérdés: 2008. március 03., 11:53; Megválaszolva: 2011. július 27., 12:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lila folt vándorlás
Üdvözlöm a doktor Úrakat/Hölgyeket! 1 hete zúzódás lett a lábszáramon, belilult majd csökkent a duzzanat is.kentem kenőccsel, jegeltem is. A mai...
Miért nem múlt el a vérömleny a...
Tisztelt doktornő! Tavaly júniusban eltört az 5. lábközépcsontom, 4 hétig fekvőgipszem volt. A lábujjaim fölötti terület (nem a törés helye) ...
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Csontritkulás
Gerincfájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt a reggeli ébredés után nagyon merevnek éreztem a nyakam, ezért a fejemet mozgattam jobbra-balra, ami után...