Dr. Csuth Ágnes háziorvosnak

Kedves Doktornő!

Nemtudom mennyire emlékszik rám, azért a leletem megint mellékelem és a panaszaim is. (a végén)
Visszamentem a reumatologus orvosomhoz, hisz mondta a panaszaim ha nem enyhülnek vagy változást nem tapasztalok jöjjek vissza. Gondolkoztunk azon hogy voltak e betegségeim mielött ez az egész elkezdődött. Én mondtam hogy elötte volt egy napos hasmenésem -de én ennek nem kerítettem akkora jelentőséget, pedig lehet hogy már kezdetben is kellett volna. Lehet hogy emiatt van ez az egész dolog, most elvileg ezt ki fogjuk deríteni, legalábbis valamilyen vizsgálatokat kaptam...  A következőre jutottunk, ezeket írták a papíromra:

"Laborban: We: 28, CRP: 2, 7, FVS: 10, 5. Panaszokat megelőzően egy napig hasmenés, 2 hete hőemelkedés.
NSAID panaszait csak átmeneteileg befolyásolta.
St: Bal könyök IDEM, jobb külboka kissé tömegesebb, érzékeny.
Javasolt: RTG (betekintő sacrum) , labor (SNSA irányában) T. Rheosolon 3x1 dob. felírva, utánna Diclofene duo 2x1 dob felírva."

Mit érdemes tudni ezekről a vizsgálatokról, ez valamilyen röntgen és vérvétel? És a gyógyszerről amiket kaptam?
A panaszaimat is mellékelem a könyebben való emlékezés kedvéért:
A mult héten voltam vérvételen és annak az eredményét már korábban feltettem kérdésként, választ kaptam rá. A válaszsal kapcsolatban lenne pár kérdésem. A válasz szerint szervezetemben valami gyulladás, továbbá valamilyen fertőzés van jelen... Nemtudom hogy ebböl a leletböl mennyit lehet kiolvasni, de engem érdekelne konkrétabban hogy milyen gyulladásról, fertőzésről van szó? Hisz lázam értéke átlagba 37, 5C fok körül mozog, és betegnek is érzem magam pedig nem vagyok náthás, nem fáj a torkom vagy ilyesmi...Végülis ötleteket várnék hogy milyen irányba induljak, esetleg induljunk el, hisz a háziuorvosom is tanácstalan. Szerinte konkrét adatokat nem tud leolvasni hogy milyen irányba induljunk el. De közbe már hetek ota fáj a kezem és a lában be is vannak dagadva, mozgásban fájdalom miatt korlátozottak: kezdetben reumára, izületi gyulladásra gyanakodtak de a vérvétel szerint nem erről van szó. Már arra is gondoltak ök is hogy valamilkyen fertőzésről, gyulladásról van szó ami kihat a kezemre, lábamra. De hát a lázam értéke csak nem csökken napról-napra és a fájdalom is jelen van. Szedtem már gyógyszereket: kezdetben Aflamin tablettát kaptam a sebészeten, majd a reumatologián kaptam Rantudil forte tablettát. Ez utobbi megszüntette a lázat, de szedés abbahagyása után egyböl jelentkezett a láz, a fájdalom maradt.
Remélem nem hagytam ki semmit amit akartam.
Válaszokat alőre is köszönöm!

Dr. Piros Zsuzsanna válasza SNSA témában

Kedves Kérdező!

Persze, emlékszem, önnek javasoltam az immunológiai kivizsgálást. Köszönöm, hogy elküldte a reumatológiai leletét. Tehát a hasmenés miatt reaktív ízületi gyulladásra van gyanú, ezért kell a labor és a sacrum rtg-e. Ha van eredmény, kérem, írja meg. És ha van kérdése az SNSA-val kapcsolatban, azt is.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Piros Zsuzsanna
Dr. Piros Zsuzsanna általános orvos, fül-orr-gégész
Kérdés: 2009. szeptember 10., 11:29; Megválaszolva: 2009. szeptember 10., 11:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
SNSA + terhesség
Kedves Doktor Úr/Nő! 24 éves korom óta vannak problémáim a gerincemmel. Gyakorlatilag mindenhol voltam ahol lehetett és a legtöbb vizsgálaton már...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...
Jobb váll ultrahang eredmény
Üdvözlöm doktornő! Mai napon voltam jobb váll ultrahangon és ennek eredménye miatt írok Önnek. Kérdésem lenne a leírt vélemény alapján kell...