Ízület

Tisztelt Doktorúr. Egy igen fontos kérdésben szeretnénk választ kapni. Az orvosok igen gyakran népbetegségnek tartják a gerincproblémákat. Viszont nemigen pontosan adnak választ ha konkrétan rákérdezünk néhány beteget érintő kérdésre. A kérdésem a következő! Ha valakit bokaizületi plasztikával kezeltek a műtétet követően több alkalommal többször is esések következtében hátgerincsérüléseket szenvedett. Ütés és horzsolásos elszíneződésekkel.Okozhat-e gerinc deformációt az ütés valamint a bokaműtéttel járó nem megfelelő tartás és járás befolyásolja-e a hátgerinc állapotának esetleges romlását.Köszönettel.

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincsérülés témában

Kedves Kérdező!

A többszöri esések alkalmával előfordulhat csigolyatörés. Ha minimális elmozdulással jár is idővel okozhat gerincdeformitást. A balesetből adódó gerincdeformitások általában előre-hátra irányú (sagitalis) elváltozást okoznak: pl.: pupos lesz az illető. A bokaműtét következményeként felnőtt korban nem szokott kialakulni gerincdeformáció. De a sérülések talaján kialakult deformáció fokát befolyásolhatja, azt fokozhatja, vagy adhat neki egy oldalirányú komponenst, S alakú is lehet a gerinc. Ez azonban ritka.Üdvözlettel: Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos

Kérdés: 2009. szeptember 06., 14:57; Megválaszolva: 2009. szeptember 06., 14:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Emlékező heveder
Szeretném tudni, hogy az emlékeztető heveder hol vehető, gerinc sérülés esetén jó szolgálatot tehet-e. Tb. támogatással kapható-e, ha igen kihez...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...
Jobb váll ultrahang eredmény
Üdvözlöm doktornő! Mai napon voltam jobb váll ultrahangon és ennek eredménye miatt írok Önnek. Kérdésem lenne a leírt vélemény alapján kell...