Baker-cysta

Diagnózisok: Chondromalacia patellae, (M2240) Az elülső izomcsoport izmainak sérülése a lábszár szintjében (S8620) "Évek óta fokozódó jobb térd és egyéb izületi panaszok - kb 20 napja részleges izo sérülést szenvedett a lábszárán. UH készült, - izületi folyadékot, részleges gastrocnemius sérülést, 6x3 cm-es Baker cystát igazolt. Javasolt: Synochrom kúra. Recept: Rantudil Forte 20 x (No I. (Unam) Dózis 2x1" Megúszható-e a műtét? A kúra már a harmadik injekciónál - kéthetenként adva - javulást hozott, de a cysta változatlan, hosszas üléskor a lábszár zsibbad. Köszönöm válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza Baker-ciszta témában

Kedves Kérdező!

A dokumentumok pontos ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. leírása alapján egy kis műtét (arthroscopia- izületi tükrözés-) elkerülhetetlen. A pontos diagnózis felállításához szükséges ez a beavatkozás. valamilyen eltérés- általában porcsérülés- lehet a térdében ami a baker cysta kialakulását eredményezte. Az arthroscopia azért is jó, mert nem csak pontos diagnózishoz jutunk, de el is lehet látni az esetleges sérülést.Üdvözlettel: Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos

Kérdés: 2009. szeptember 03., 13:30 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 03., 13:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Baker ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Dec. 16-án az MR vizsgálat kimutatta, hogy 11x5, 5 centis baker cisztám van a térdhajlatban. Műtétet javasoltak.Túl vagyok ár...
Baker ciszta
Üdvözlöm, olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy a barátom baker cisztával szenved. illetve szenvedett, leírnám a körülményeket és bízom...
baker-cisztával mennyit mozoghatok?
2014.08.19-én Baker-cisztát állapítottak meg a bal térdhajlatomban. már csak keveset futok, ugyanis takarítási munkakörbe kerültem át, ami azt...
Baker ciszta
Tisztelt Doktornő/úr! A férjem térdhajlatában Baker ciszta van, gyógyfürdőzhet e, valamint a teljes test masszázs nem ártalmas e. Üdvözlettel
Baker – cysta beavatkozás előtt
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hölgyismerősöm nevében írok. A hölgynél a térdfájdalmai után Baker-cystát állapítottak meg ultrahangos...