gerinc MRI

 Tisztelt doktornő/doktor úr!

Az MRI vizsgálat eredménye a következő:

T2 súlyozott sagittalis mérés készült, mellyel diszharmonikus lordosis, a felsőlumbalis szakaszon spondylosis igazolható. Kóros diszkuselőemelkedés, formalis gyóki érintettséget nem látok. A felső lumbalis rések szűkebbek, az L.I. korong enyhén előemelkedik. A canalis nem szűkebb. Conus és cauda ép.

Vizsgálat közben  klasztrofóbia  jelentkezett  és nem tudták befejezni   a vizsgálatot.

54 éves, vékony testalkatú nő vagyok. 35 éve dolgozom irodában, ülőmunkét végzek.

A bal lábamban zsibbadás, a bal lábszáramban csipkedő fájdalom jelentkezett.

Kb 3 éve állandó derékfájás kínoz,   mostmár fél óránál többet nem tudok folyamatosan ülni.

Ha fekszek, és csak a bal oldalamon, és jövök-megyek, akkor  elviselhető a fájdalom. Másfél hónapja leszálló galván kezelést kaptam, valamit enyhített.

A reumatológus megnézte a gerincemet és azt mondta, hogy a lapockáknál lapos a gerincem, a lumbagónál, pedig gerincferdüléslátható.

Idegsebésztől kaptam beutalót az MRI.re

Köszönöm a válaszát. derékfájós  54 éves

Dr. Gál András válasza gerinc MR témában

Kedves Kérdező!

 

Ha már járt idegsebésznél, biztosan elmondta Önnek, hogy az MR vizsgálaton leírt elváltozás az Ön életkorában gyakorlatilag már minden embernél megtalálható. A derékfájdalma, végtgazsibbadása valószínűleg a mezses felrakódások miatt lehet, illetve a helytelen testtartás miatti izommerevség okozhatja. Érdemes lenne rendszeresen úszni, gerinctornát végezni, masszázsra járni. Emellett a szokványos széken való ülés helyett gerinckímélő ülőalkalmatosságot beszerezni, gerincfűzőt viselni nappal.

Üdvözlettel: Dr Bessenyei MónikaÜdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. augusztus 08., 21:16 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 21:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szeretném ha el mondaná mire...
A lumbalislordosis íve megtartott.Az L.V.csigolya1mm-dorsal felé mozdult. A csigolya testek magassága megtartott.A peremeken caudal felé fokozódó...
Lelet alapján okozhat e fájdalmat a...
Kedves Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy fájdalmam van a ágyék részenél és a láb külső részére bele nyilaló fájdalom lép fel sétálás...
Lelet értékelés
Kedves Dr NŐ! Hátránya végetkeszült 2 oldali gerinc röntgen.A következő van a leleten,kérem értelmezze! A hátizsákos kb 10 fokos balra convex...
Derék felőli fájdalom
Jó napot az mrvizsgálaton ezt a diagnogist kaptam. Klinikum/kérdés: Az anamnézisben jobb oldalra sugárzó derék fájdalom szerepel. Az ágyéki...
MR vizsgálat után mi a teendőm?
Üdvözlöm! Régóta fennálló derékpanaszokkal mentem el egy MR vizsgálatra ami után a lenti leletet kaptam. Az értelmezése számomra nehézkes és...