Gerincsérvét meg kell műteni?

Üdvözlöm!

A férjem 35 éves, fizikai munkát végez.Hónapok óta panaszkodik hát-és gerincfájdalomra.Volt orvosnál, aki elküldte MR vizsgálatra, de mégsem kapott pontos választ a fájdalmára, csak annyit, hogy ha rosszabul lesz, akkor majd megműtik. Mire kell megműteni? A lelet véleményezésében ez áll: Polydiscopathia lumbalis. A L.IV. discus centralis túlsúlyú dorsalis prolapsusa, mely mellett jobb oldali centrolateralis helyzetű kisebb kiszakadt sérv is megfigyelhető.Kisízületi arthrosis.

Szertném tudni, hogy ez pontosan mit is jelent.Válaszát előre köszönöm!

Tisztelettel:

Andrea

 

WEBBeteg szakértő válasza gerincsérv témában

Kedves Andrea!

 

A polydiscopathia lumbalis az ágyéki gerinc porckorongjainak mérséklet elváltozása, mely azok ellaposodását és helyenkénti előboltosulásátát jelenti. Emellett lerítak egy kis gerincsérvet az 5 csigolya magasságában is, de a gerincvelőből kilépő ideggyökök nyomódását nem írták le. Műtét csak akkor jön szóba ha vizelttartási zavar, végtaggyengeség vagy hosszú időn  át fennálló, kifejejezett fájdalom áll fenn. Úszás, gerintrorna, munka közben gerincfűző visleése, időnkénti fizikoterápia egynsúlyban tarthatja az állapotot.

 

Üdvözlettel: Dr Bessenyei MónikaÜdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 08., 21:02 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 21:02
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
Hátgerinc sérv
Hogyan és mivel kezelhető a hátgerinc sérv?
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
Izületi gyulladás
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...