Hogy segíthetnék?

gyógymasszőrként dolgozom és egyik betegemnek sinkumart kell szednie. Masszázs helyett használhatok kézi ultrahangos masszírozót, vagy az is ellenjavallt? A betegnek kötöttek a nyaki izmai, a trapézizma, fejét alig bírja fordítani. A sanz-gallért javasoltam, de egy nyaki műtét óta nem tudja használni, mert fullad tőle.

Dr. Csuth Ágnes válasza masszázs témában

Kedves Kolléga! Tudomásom szerint az ultrahangos masszírozásnál a gépet gyengéden mozgatják, maga az ultrahang az, amely a masszázst végzi, ez erős mechanikai behatást nem végez, Syncumaros betegnél használata nem ellenjavallt.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 04.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Masszázs veszélye a várandósság alatt
Üdvözlöm! A következővel kapcsolatban szeretném véleményét kikérni: 17 hetes kismama vagyok, jelenleg még dolgozom. Egy-egy fárasztó nap végén (általában...
Cukorbetegeknek ajánlott-e a...
45 éve vagyok cukorbeteg, kezdődő szövődményekkel. Problémám reumatológiai vizsgálatok után gyógymasszázst ajánlott az orvos, izomfájdalmaimra. A masszőr...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után