Izomfájás

Tisztelt Doktornő/Úr!

Pár napja a jobb combomban belül erős izomfájdalom jelentkezett. Másnap már a lágyék részen is tapasztaltam.Utánna 38 fokos lázam lett, ami 2 nap alatt eltünt. Az izom fájdalom viszont megmaradt, sőt átterjedt a bal combom belső és első részére is, majd a bicepszemhez is. Ha nyugalmi állapotban vannak a végtagjaim, akkor nem érzek semmi különöset. Csak akkor érzem a fájásokat, ha megfeszítem. Semmi megerőltetőt nem végeztem (izomláz nem indokolt) Fortedolt szedek, de inkább csak a fájdalmakat múlassza el. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e orvoshoz fordulnom, ha igen milyen szakoorvoshoz, és hogy véleménye szerint mi lehet az oka a felsorolt tüneteknek. Esetleg milyen vizsgálatokkal lehet kiszürni a lehetséges problémát.

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza izomfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A láz, izomfájdalom kapcsán leginkább vírusfertőzés jön szóba. Egyéb betegségek, pl. autoimmun izomgyulladás, pajzsmirigybetegség, gyógyszermellékhatás is okozhat izomfájdalmat. Érdemes lenne a háziorvoshoz elmenni, és legalább egy laborvizsgálatot készíteni, hogy van-e gyulladás a szervezetben, illetve az izomból származó enzimek szintjét is meg lehet mérni.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 25., 22:41; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?