CK érték

Jó napot kivánok 27 éves férfi vagyok panaszaim 6 hónapja kezdőtek fellálást követöen össze estem.Vizsgálatok: mri, ct fül orr gégészet, doppler, ekg! vérvételkor ck érték 450 3 napja ismét 390 értéket mutat.Bal lábam hátam szinte folyamatosan fály gyenge vagyok gyakran szédülök. mi állhat az esetem háterében? válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza CK témában

Tisztelt Kérdező!

Ez alapján sajnos nem tudom megmondani, hogy mi áll pontosan a panaszai hátterében. A fenti vizsgálatok elsősorban az egyensúlyszerv épségét hivatottak megítélni. Elsőként fiatalabb korban a szédülés okaként a vírusfertőzés következtében kialakult ún. vestibularis neuronitist kell kizárni, mely azonban többnyire nagyon erős szédüléssel jár.

Maga a CK érték emelkedése nem biztos, hogy összefüggésben van a szédülésével. Vannak, akiknél kis fizikai megterhelés is kiváltja ezt az enzimemelkedést, de többnyire edzés, vagy cipelés után is megemelkedik ennyire. Ez később normalizálódik. Egyéb betegségek, izomgyulladás, vagy gyógyszermellékhatás, vagy akár a vérnyomásmérő mandzsetta miatti izomleszorítás is okozhatja a magasabb CK értéket.

Úgy gondolom, hogy további részletes belgyógyászati, kardiológiai vizsgálatok (szív UH, 24 órás EKG, stb.) szükségesek, hogy kiderítsék, mitől van a szédülés, gyengeség, CK emelkedés!

 Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 27., 08:37; Megválaszolva: 2009. július 27., 08:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?