Fájdalomcsillapító

Tisztelt webdoktor!

A nagymamámnak nagyon fáj a jobb karja, háziorvosnál már kért fájdalomcsillapítót, de azt a választ kapta hogy ő nem szedhet. Azt a választ kapta hogy a sincumar (nem tudom hogy jól írom-e) miatt nem szedhet.Vízhajtót, véralvadásgátlót és szívritmuszsabályzó tapaszt szed/használ.

Nincsenek erős fájdalmai, valószínű hogy reumás, de eléggé fáj ahhoz hogy ne tudjon éjszakánként eleludni.

A nagypapám egy hónapja hunyt el, nagyon nehezen viselte, sokat fájt a feje, de arra sem tudott semmit szedni. Most a karja miatt nem tud pihenni, aludni.

Nincsen valami megoldás erre? Lehetséges hogy semmilyen fájdalomcsillapítót nem szedhet?

 

Nagyon köszönöm

 

Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fájdalom témában

Kedves Anita!

A nrem szteroid gyulladáscsökkentőknek többféle mellékhatása lehet, többek között gyomorfekélyt okozhatnak, illetve ebből vérzés származhat. Ez a Syncumarral együtt nagyobb rizikót jelent, de egyáltalán nem zárja ki az egyik a másikat. Mindenesetre óvatosan, és nem tartósan kell szedni, illetve érdemes a fájdalomcsillapítóval egy kis gyomorsavcsökkentőt is szedni.  Valamint ha erősebb fájdalmak vannak, akkor pedig más hatásmechanizmus fájdalomcsillapító is van, a Contramal.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 28., 09:15; Megválaszolva: 2009. július 28., 09:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Miért fáj még mindíg?
Alsó vegtagba sugárzó fajdalom miatt mentem MR vizsgálatra.Ezek után 12 hete IDET beavatkozást hajtottak végre.De panaszaim nem múltak járni és...
Jobb oldal csípő medence csont...
Már egy ket hónapja ha ülök megyek kicsit nehezebbet emelek, szúró zsibbadó fájdalmat érzek a medence és csípőm tájékán, és a combomra is...
combfájdalom
ajobb combomon a csipö alatt lévö csont járásnál borzalmasul fáj.ha husz méternél többet megyek le kell állnom pihenni. Mi a bajom?
Fájhatnak-e a porcerősítőtől az...
Kedves Doktornő! Ortopéd orvos megállapította, hogy a térdemben porclágyulás van, ami miatt időszakosan nagyon fájtak a térdeim. Írt fel egy...
Gerincfájdalom
Tisztelt doktornő/doktor úr! Két hete voltam egy budapesti trambulin parkban, ahol egy rossz mozdulatnál véletlenül rosszul érkeztem (nyújtott...