Hogyan csökkenthető az izületi fájdalom?

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, eléggé hirtelen elkezdtek fájni az izületeim.Elsősorban a vállaim és a derekam és a mellkasom elején a szegycsontnál. Előzményként szeretném elmondani, hogy Controloc nevű gyógyszert szedek, és pár éve volt egy tüdő embóliám. Ma már arra nem szedek gyógyszert.Ezek a fájdalmaim nagyon erősek, sokféle fájdalomcsillapítót és kenőcsöt kipróbáltam, de nem igazán hatásosak. Már ott tartok, hogy lassan a házasságom és a munkám is veszélybe kerül.Voltam már rheumatológián, mivel kb 2 hónap múlva kapok időpontot, még én éreztem kellemetlenül magam, mert akkor éppen nem fájt, és csak azt látták, hogy egy viszonylag fiatal nő sír.Novopyrint, Indometaciumos kenőcsöt kaptam, de a gyomrom miatt csak akkor szedjem, ha feltétlen fontos.Kínomban elmentem egy magán sebészhez, rám nézett, meg sem vizsgált adott egy injekciót farba, és mondta, hogy még kb 4 kell.Kiváltottam a receptet és Medrol inj.40mg-os. Anyukám PCP-s állítólag én nem! de elmondta nekem a Medrol milyen veszélyes.Bármit megtennék, hogy a fájdalmaim csökkenjenek, de ha lehet ne ilyen "brutális szerektől"Ebben kérném szépen a segítségüket, nagyon bízok abban, hogy van megoldás, úgy gondolom, a Medrolt én kihagynám.Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat! Köszönettel Bareith Péterné Komló

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Először ki kell deríteni, hogy mitől fájnak az ízületek. Kopásos ízületi eltérések, meszesedés van, vagy esetleg porckorongsérv, vagy gyulladásos ízületi betegség. Gyakran fordulunk erős gyulladáscsökkentőhöz, azaz szteroid tartalmú szerhez akkor, ha nem elég hatékonyak a nem szteroid gyulladáscsökkentők. Ezeknek rövid távon nem nagyon szokott lenni mellékhatása, csak ha valaki hosszú ideig szedi. 

A fizioterápia is nagyon sokat segít, próbáljon meg kiíratni kezeléseket.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 23., 09:03; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok