Csigolyafájdalom - nem használ a gyógytorna sem

Tisztel doktor úr!

Én egy 21 éves tanuló vagyok az problémám az hogy 2004-be rosszul ugrottam a medencébe és hátra hajlott a derekam és nagyot roppant picit fájt aztán elmúlt rá kb 1 évre elkezdet fájni azóta tart és már csípőm is alig tudok járni és ülni voltam már gyógytornán kórházba 1 hónapig tornáztattak nem javult semmit aztán jártam kondi terembe kb 1 évig amíg lent voltam jobb volt de haza értem már vissza jött a fájdalom csontkovácsnál is voltam de nem lett jobb gyakori hasmenés is gyötör kb 2 éve  most voltam nem rég orvosnál és azt mondta nem indokolt a műtét.

Készült MR vizsgálat 2006.01.19.:

Lumbalis gerinc MR vizsgálata

A vizsgálatot multisequentiaval végeztük, nativan, több síkban.

Az intervertebralis discusok víztartalma  megőrzött, kivéve praesacralis porckorongét, mely vízszegény.
A lumbalis lordosis kiegyenesedett, lumbosacralisan kis lépcsőképződés látható, hátra ugyanitt a porckorong a peremszélek között szélesen kiboltosul 3 mm-nyílt úgy, hogy a durazsákot eléri, kissé dorsal felé tolja és a két S.I. gyököt érinti.
Az L. IV-V. magasságában a peremszélek éppen elérik a durazsákot anélkül, hogy deformálnák azt. Ebben a magasságban a kétoldali - bal dominans - kisízületi arthrosis okozta tok- és szalagmegvastagodás dorsal felől a térviszonyokat szűkíti.

BNO: M5110 WHO: 34924    

Segítségét előre is köszönöm.
 
Üdvözlettel Szever Zsolt.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csigolya elcsúszás témában

Kedves Zsolt!

Az MR lelet alapján Önnek van egy olyan porckorongsérve, mely a kilépő ideggyököt is nyomja. Nem tudom, hogy idegsebésznek mutatta-e a leletet, de ha nem, akkor azt javasolnám, hogy ott kellene megmutatni. Ha ő ez alapján, illetve a többi tünet alapján műtétet nem javasol, akkor csak hosszadalmas kezelések maradnak, és ha lehet, nem konditerem, hanem gyógytornász által javasolt speciális gerinctorna szükséges.

A másik út, amin el kellene indulni, hogy mindenképpen kizárandó, nincsen-e gyulladásos ízületi betegsége, esetlegesen gyulladásos bélbetegsége. Ehhez laborvizsgálat, és egy betekintő SI röntgen felvétel szükséges, ha a reumatológus úgy ítéli meg a vizsgálat alapján.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 13., 10:07; Megválaszolva: 2009. július 13., 10:07
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Spondylolisthesis L5/S1 bulging disc
Tisztelt Dr.Puskás Réka! 2019. augusztusa óta fáj a derekam rövid séták közben is megkellett állnom valamint a lábamba a jobb combomba is...
Csigolyaelcsúszás
Tisztelt Doktornő! A lumbalis gerinc kétirányú felvételem szerint,mely 2019.05.31-én készült az L.V csigolya a felettes gerincoszloppal együtt az...
Gerinc L.V. csigolya
Kedves Doktornő! 110kg súlyú, 187cm magas, 62 éves férfi vagyok. Évek óta zsibbadnak a lábujjaim és a lábujjak alatti talppárna rész. Tükörsima...
Sugárzó derékfájdalom
Tisztelt Doktornő! A derekem már régóta fáj,de 2 hónappal ezelőtt a fájdalmat már a csípőmben,és a jobb lábamban egészen a térdemig...
spondylolisthesis
Tisztelt Doktor Úr! A 16- éves fiamnak a RTG - leletén ez szerepel: Spondylolisthesis LV- SI között.Javasolt: Ágyéki gerinc izomzat erősítése...