Csontkinövés

Tisztelt doktorúr/nő! Áprilisban volt egy kisebb műtétem, a csuklómon lévő csontkinövést "távolították el". A kérdésem az lenne, hogy normális-e az, hogy még mindig ott van a kinövés,  és a másik kérdésem pedig,  hogy körülbelül mennyi idő szükséges a műtét utáni gyógyuláshoz, ugyanis ezelőtt csak akkor fájt, amikor rátámaszkodtam, de már gyakrabban is érzek fájdalmat. Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza ganglion témában

Tisztelt Kérdező!

Nem szeretném kétségbe vonni a leírt szavakat, de nem gangliont távolítottak el az Ön csuklójáról? Mert az nem csontkinövés. Ugyanis a ganglion sajnos visszanőhet, vagy nem mindig sikerül teljesen kioperálni. A csontkinövések is elég lassan gyógyulnak, meg kellen kontrollálni rtg, illetve UH vizsgálattal, hogy mi okozhatja a fájdalmát. Lehet, hogy visszanőtt a kinövés, de lehet csonthártyagyulladás is.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 07., 22:28; Megválaszolva: 2009. július 07., 22:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi lehet ez?
Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra kijött a képen látható dudor a csuklómra. Kemény tapintatú, nem fáj. Ha jobbra fordítom a kézfejem...
ganglion műtét utáni probléma
2012.január.05 -én volt ganglion műtétem a bal csuklómon.Január 17 -én megtőrtént a varratszedésem, és azt mondta a doktornő hogy január 25-én...
Ganglion műtét
Tisztelt Doktor úr! A jobb csukló palmaris radiális régiójában kb 1 cm. rugalmas tapintatú terimét találtak közvetlenül az artéria radiális...
Csomók az ujjakon
Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz/Önökhöz, hogy 1 hete a jobb gyűrűsujjamon megjelent egy csomó, érintésre fájdalmas, tapintásra...
Ganglion után
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Pár napja, egy kssé erőltetett konditermi edzés után egy kicsi, kb. borsónyi ganglion alakult ki a csuklóm...