Ínszalag szakadás

Azt szeretném kérdezni hogy műtét nélkül nem lehetne meg gyógyítani mert nekem már volt egy ilyen műtétem és most megint ínszalag szakadásom van! Nem akarok még egyszer műtéten részt veni kérem segítsen! Sokat van úgy hogy nagyon fáj de a háziorvos fel írt egy fájdalom csíllapitó krémet és két gyogyszert és mikor beveszem akor nem fáj a kezem és a krém is jó csak hogy ha ki megy a hatása akor megint fáj!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza inszalag szakadás témában

Tisztelt Kérdező!

A kezelés attól függ, hogy milyen mértékű a sérülés, részleges, vagy teljes, illetve milyen régi a sérülés. Alapvetően fontos a nyugalomba helyezés, emiatt sokszor gipszet, vagy sínt szoktak felhelyezni. Ezt követően viszont nagyon fontos a rehabilitáció, azaz a gyógytorna, mert annál inkább vissza lehet nyerni az eredeti mozgásfunkciót. A műtét hozhat még megoldást, de utána is rendkívül fontos a rehabilitáció, mely eltarthat akár 1 évig is.

Más olyan gyógymódot sajnos nem ismerünk, mely helyrehozná tökéletesen a kiesett működést.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:00; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kez fajdalom
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom
Láb zsibbadás
Tisztelt Szakértő! Több hónapja fennálló láb zsibbadás miatt lett MR vizsgálat kérése. Segítségét szeretném kérni MR eredmény...
Csigolyaelcsúszás
Nyaki gerinc körk felére beszük, háti kyphosis kiegyenesedett lumb lord csökkent. Alsó lumbalis gerinc mozgása blokkolt. Csípők térdek bokát...