Mostmár mi a bajom?

Tisztelt Doktor Úr vagy Doktornő! 2008 április és november hónapokban műtötték a jobb térdem, izületi arthrosissal.2009 jnuárjában még semmi baja nem volt a bal térdemneknek, most jobbn mint a jobb. A legujabb MR. felvétel eredménye a következő röviden.Vélemény a lelet végén: Bal oldalt igen jelentős fokú medialis, femoro-tibialis chodromalatia. Mérsékelt fokú hydarthros és praepatellaris bursitis. Mmérsékelt fokú patella ín tendiosis. A popliteus izom igen jelentős myositise. Jobb oldalt instabil medilis meniscus ruptura, igen nagy fokú medialis femoro-tibialis, valamint fomoro-patelláris chondromlatia.Félek auto immun betegségem van! Vagy mégis mi lehet? Tisztelettel várom válaszát: Farkas Gyuláné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza artrózis témában

Kedves Farkasné!

Ez alapján autoimmun betegség nem diagnosztizálható. Valószínűleg főleg kopásos eltérések, jelnetős porckárosodás van a térben, mely másodlagosan gyulladást is provokál, emiatt látható a folyadékfelhalmozódás. Természetesen fontos az ízületi gyulladásos betegséget kizárni, így a laborokat megnézni, illetve azt, hogy esetleg más ízületnél van-e folyadék, duzzanat. Vigye el ortopédiára megmutatni a leletet, mert lehet, hogy a másik térdnél is műtétre lesz szükség.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 25., 10:39; Megválaszolva: 2009. június 25., 10:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?