Kulcscsonttörés

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy: 5hete eltörtem kulcscsontomat és sajnos a konzervatív gyógyulást választottam. Azóta elég furán áll a vállam (rövidebb+feljebb van a másikhoz képest) azt mondták nekem hogy még gumicsont tudok ezen javítani (súlyzó....) .Lehetséges ez és ha igen hogyan (súlyzóval milyen gyakorlatok)? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kulcscsonttörés témában

Tisztelt Kérdező!

Gondolom rögzítve volt a karja egy ideig, hogy nyugalomba helyezze és a gyógyulás teljesebb legyen. Azt gondolom, hogy gyógytornásszal kellene pontosan egyeztetni a gyakorlatokat! Mindenestre a súlyzó maximum fél kg-os legyen. Azzal feküdjön le a földre, és próbálja meg a feje fölött elhelyezni a karját a földön, és onnan emelgetni felfele, illetve ülő, vagy álló helyzetben könyökben derékszögben behajlítoitt karját vigye előre, majd oldalra. Rengeteg jó gyakorlat van, de ezt így nehézkes leírni, sokkal hatékonyabb, hogy ha szakembertől megtanulja, és otthon folytatja a gyakorlatokat.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:04; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok