Gyulladás

Tisztelt webdoktor

Körülbelül 2 éve kezdödött a baloldali borda fájásom, egy raktárba dolgoztam és kemény fizikai munkát végeztem. Az egyik hétvégén be kellet menjek már a korházba mert már kiegyenesedni sem tudtam, csináltak vérvizsgálatot a gyulladásos érték 8 szorosa volt a normál értéknél (crp: 42), akkor antibiotkummal kezeltek és erös fájdalom csillapitoval. Utánna voltam orthopédusnál megröngeneztek, minden rendben volt. Utánna belgyogyásznál voltam ott sem tudták megmondani mi a problémám, csak a gyulladás volt megint sok a vérembe. Már két éve fájdalmaim vannak most megint elmentem a háziorvoshoz a gyulladás ismét a duplája a vérembe. Ha nem emelek sokat akkor csak kicsit érzem a fájdalmat, de ha sokat akkor ráfeküdni sem tudok arra az oldalamra. Jövöhétere kaptam beutalot a rheumatologushoz. Ön szerint ott mire számithatok? Ha a rheumatologus nem tudja megmondani mi a problémám akkor utánna milyen orvoshoz menjek? Ön szerint mi lehet a problémám?

WEBBeteg szakértő válasza gyulladásos ízület témában

Tisztelt Kérdező! Ha az ízületi panaszok vezetnek, akkor valószínűleg, hogy a gyulladásos faktorok emelkedése azzal van összefüggésben. Így a reumatológián ki kell vizsgálni ennek okát, mely nagyon sokfále gyulladásos ízületi betegség lehet. Ezt további laborvizsgálatok, rtg és a panaszok jellege, duzzanatok mértéke, lokalizációja alapján lehet elkülöníteni. Én bízom benne, hgy segít a reumatológus, ha netán bizonytalan, nyugodtan írjon, vagy szívesen megnézem a mi reumatológiai rendelésünkön!  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 22.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...